Wokół Jedwabnego, t. 1 Studia - Machcewicz, Paweł; Persak, Krzysztof (Instytut Pamięci Narodowej, 2002)
pod red. Pawła Machcewicza i Krzysztofa Persaka, t.1 Studia Publikacja Wokół Jedwabnego, przygotowana przez Biuro Edukacji Publicznej Instytutu Pamięci Narodowej, prezentuje wyniki badań naukowych na...
Keywords: References - Boel et al. (2021), Archives and Human Rights

A handbook of the communist security apparatus in East Central Europe 1944-1989 - Persak, Krzysztof; Kamiński, Łukasz (Institute of National Remembrance, 2005)
Keywords: Communism; Europe, Central; Europe, Eastern; History; Internal security; Political persecution; References - Boel et al. (2021), Archives and Human Rights; Secret service; Soviet Union